Karl Fazer löysi idean Mignon-munaan työmatkallaan Saksassa ja alkoi valmistaa tehtaallaan tätä suomalaisen pääsiäisperinteen klassikkoa jo vuonna 1896.

Ikinuori, käsintehty Mignon on tänäänkin maultaan lähestulkoon sama kuin 118 vuotta sitten. Mignon-munia valmistetaan Fazerin tehtaalla Vantaalla perinteisen valmistusreseptin mukaisesti vuosittain marraskuusta alkaen kolmen neljän kuukauden ajan.

Pääsiäisen suosikkimuna on sulanut suussa sukupolvesta toiseen. Mignon on Fazerin tällä hetkellä markkinoilla olevista makeisista toiseksi vanhin, jonka edellä on vain vuotta aikaisemmin makeistuotantoon otettu Pihlaja.

Tämä jo tsaariperheenkin suosima pääsiäisherkku on jatkuvasti myydyimpiä pääsiäismunia Suomessa ja tänäkin vuonna Mignon-munia valmistuu 1,5 miljoonaa kappaletta. Herkuttelun lisäksi Mignon-munia maalataan ahkerasti pääsiäisen aikaan.

Aidon munankuoren sisälle valetut ja kätkeytyvät laktoosittomat Mignon-munat ovat mantelipähkinänougatmassaa. Yksi Mignon-muna painaa 52 grammaa.

Katso video Mignon-munan valmistamisesta >>