Alkuvuosi on täynnä erilaisia juhlapäiviä ja niihin liittyviä herkkuja. Maistuvat Runebergintortut, ystävänpäivän cup caket, laskiaispullat ja naistenpäivän tarjoilut tilaat Amica-ravintolasta! 

Runebergin päivä

Runebergin päivää vietetään vuosittain 5. helmikuuta, Johan Ludvig Runebergin syntymäpäivänä. Kansallisrunoilijamme mukaan on nimetty kaikkien tuntema ja rakastama herkku, runebergintorttu.

Ruoka ja herkut yhdistetään usein tiiviisti juhlapäiviin, eikä Runebergin päivä tee tässä suhteessa poikkeusta. Runebergintortut ovat maistuneet suomalaisille jo 1800-luvun puolivälistä. Amica take away -leivonnaiset noudattelevat alkuperäisiä reseptejä ja ne on leivottu kokenein ja osaavin käsin.

Maista myös pieniä runebergintorttuja - juuri sopivan kokoisia pieniä suupaloja ja tuttu, herkullinen maku!

Ystävänpäivä

Ystäviä tulee muistettua aivan liian harvoin, mutta ystävänpäivä 14.2. antaa siihen oivan tilaisuuden. Hanki Amica-cupcaket kotiisi, toimistolle tai järjestä ystäviesi kesken herkutteluhetki kesken työpäivän. Yllätä ystäväsi Amica-herkuilla!

Toisin kuin muualla maailmassa, Suomessa ystävänpäivä ei ole pelkkä rakastavaisten juhla. Se muistuttaa meitä siitä, mikä elämässä todella on tärkeää. Ilman hyviä ystäviä ja läheisiä ihmisiä elämä tuskin voisi maistua niin makoisalta.

Muistamiseen on monia erilaisia tapoja, joista postikortti lienee se tunnetuin, joskaan ei henkilökohtaisin. Amica-cupcaket ja muut herkut, kuten kakkutikkarit, ovat oiva ja henkilökohtainen vaihtoehto postikortille.

Laskiainen

Yhdessäolo, raikas talvisää ja hyvä ruoka – niistä on laskiainen tehty. Tilaa Amica-laskiaisherkut kotiin, kaverille tai rinteen juurelle. Jätä enemmän aikaa ystäville ja mäenlaskulle!

Laskiaista vietetään seitsemän viikkoa ennen pääsiäisen alkua ja se on katolisen kirkon piirissä merkinnyt 40 vuorokautta kestävän paaston alkamista. Tämä riehakas keväinen juhla on yhdistelmä vanhoja suomalaisia perinteitä sekä kirkollista juhlaa.

Uusi aluillaan oleva kevät ja sen perässä häämöttävä kesä haluttiin toivottaa avosylin tervetulleeksi, jotta vuoden sadosta tulisi mahdollisimman rikas. Nyttemmin mäenlasku on symboloinut pimeimmän talven taakse jättämistä ja katsomista eteenpäin, kevättä kohti.

Ruoka on olennainen osa laskiaisen juhlintaa. Mitä juhla olisikaan ilman hyvää seuraa, hernekeittoa, mäenlaskua ja laskiaispullia?

Naistenpäivä

Naistenpäivänä 8.3. on täydellinen hetki hemmotella itseä ja kokoontua kahvipöydän äärelle nauttimaan suussasulavia herkkuja.
Kansainvälisen naistenpäivän historia alkaa vuodesta 1911, jolloin Kööpenhaminassa järjestetyssä kansainvälisessä naisten kongressissa päätettiin naistenpäivän viettämisestä maailmanlaajuisesti.

Naistenpäivän tavoitteena on sukupuolten välinen tasa-arvo, mutta nykyään naistenpäivän poliittinen merkitys on laimentunut ja naistenpäivää pidetään yhä enemmän naisten hemmottelupäivänä. Naistenpäivänä muistetaan kaikkia naisia iästä riippumatta!

Piditpä sitten klassisesta mansikkakermakakusta, tai rohkeammasta chili-suklaakakusta, löydät valikoimastamme varmasti makuusi sopivat kakut ja muut tarjottavat juhlapöytään.