Itsenäisyyspäiväviikolla juhlistamme muonituslottien ja Lotta Svärd -järjestön työtä.

Vuonna 1944 Suomeen perustettiin Työmaahuolto, joka hoiti sodan jälkeisten rakennustyömaiden muonituspalveluja lottien vahvalla kokemuksella. Lottien osaaminen siirtyi 1970-luvulla yritysostojen kautta Fazerille ja Amica-ravintoloihin.

Itsenäisyypäiväviikolla henkilöstöravintoloissa on mahdollisuus järjestää lottamenu

Lottamenu on Fazer Food Servicesin tuotekehityksen luoma modernisoitu historiallinen makumatka, joka pohjautuu jälleenrakentamisen ajan reseptiikkaan.

Lottamenu

Nokkoskeittoa
Nyhtöpossua tillikastikkeessa
Keitettyjä perunoita
Paahdettuja hunaja-punajuuria 
Etikkakurkkua ja porkkanaraastetta