Aromaattinen ja virkistävä kahvi kuuluu olennaisella tavalla suomalaisiin juhlahetkiin. Syy tähän on selvä – kahvihan sopii mainiosti niin suolaisten kuin makeidenkin juhlaherkkujen kaveriksi.

Myös teen ystäville löytyy tänä päivänä valinnan varaa vaikka millä mitalla! Höyryävän kuuma haudutettu tee tuo hienostuneen vivahduksen mihin tahansa juhlahetkeen. Alla olevilla vinkeillä osaat valmistaa sopivan määrän kahvia ja teetä juhlapöytään. Näin kahvi- ja teepannun kahvassa ei tarvitse olla vähän väliä ja pääset nauttimaan juomasta itsekin!

Kahvin ja teen annostelu

Annostele kahvijauhe keittimeen kahvimitalla. Kuppia kohden (1,25 dl) mitataan yksi kahvimitallinen kahvijauhetta. Valmista kahvi ja tee omiin, niille varattuihin kannuihin, jotta juomat eivät saa toisistaan makua. Varaa teetä tai kahvia 2 - 3 kupillista henkilöä kohden. 

Vettä Kahvijauhetta Valmista juomaa
1 litra 1 ½ dl noin 8 kahvikupillista
2 litraa 3 dl noin 16 kahvikupillista
4 litraa 6 dl noin 33 kahvikupillista
1 litra                   ¼ dl irtoteetä/5 teepussia noin 5 teekupillista

Muista varata kahvipöytään lisäksi riittävästi maitoa, kermaa, sokeria, hunajaa ja makeutusainetta. 10 hengen kahvittelussa juhlapöytä kannattaa varustella seuraavasti:

  • sokeria 250 g
  • maitoa 2 dl
  • kahvikermaa 2 dl
  • makeutusainetta ja hunajaa