Ainekset

Apfelstrudel

3 levyä filotaikinaa
3 rkl sokeria
1 dl rouhittua hasselpähkinää
4 isoa omenaa
1 dl rusinoita
1 dl fariinisokeria
100 g voita

Vaniljakastike

2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
1 dl sokeria
½ vaniljatanko
4 keltuaista

Tee näin

Apfelstrudel

Voitele filotaikinalevy sulatetulla voilla ja ripottele päälle vähän sokeria. Laita toinen ja kolmas levy päälle välillä voidellen ja sokeroiden. Paloittele kuoritut omenat ja sekoita ne rusinoiden ja fariinisokerin kanssa. Laita seos taikinan päälle ja lisää loppu voi. Rullaa taikina ja taita päädyt tiivisti rullan alle. Paista 225 °C uunissa noin 20 minuuttia. Alenna lämpö noin puoleen ja paista vielä 10 minuuttia. Jäähdytä kylmäksi ja tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Vaniljakastike

Laita kerma, maito ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sisus kermamaidon joukkoon. Kiehauta seos ja yhdistä keltuaisten kanssa, kypsennä vesihauteessa koko ajan sekoittaen, kunnes lämpötila on 84 °C. Siivilöi ja jäähdytä kylmäksi.