Ainekset

Kääretorttu

1 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
2 dl vadelmahilloa

Vadelmatäyte

4 munankeltuaista
1 ½ dl sokeria
2 dl vadelmasosetta
2 liivatelehteä
1 dl kuohukermaa

Tee näin

Kääretorttu

Vaahdota sokeri ja kananmunat. Sekoita jauhot munaseoksen joukkoon ja kumoa massa leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Paista 200 °C uunissa 6-8 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja levitä päälle ohut kerros vadelmahilloa. Rullaa kääretortuksi ja jäähdytä. Leikkaa kääretorttu viipaleiksi. Vuoraa pyöreä kulho kelmulla ja levitä kääretorttuviipaleet kulhoon.

Vadelmatäyte

Laita keltuaiset, sokeri ja vadelmasose teräskulhoon ja kypsennä vesihauteessa koko ajan sekoittaen, kunnes massan lämpötila on 84 °C. Sekoita kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet joukkoon ja jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi. Lisää vaahdotettu kerma ja kumoa massa torttuviipaleiden päälle kulhoon. Anna jäähtyä jääkaapissa seuraavan päivään. Kumoa tarjoiluvadille ja koristele marjoilla ja kermavaahdolla.