Ainekset

Liemi

4 tähtianista
1 rkl kokonaista kardemummaa
1 kpl sitruunaruohoa
1,5 dl hyytelösokeria
3 dl vettä

Hedelmät

1 dl mangoa kuutioina
1 dl papaijaa kuutioina
1 dl kivettömiä viinirypäleitä halkaistuina
1 dl hunajamelonia kuutioina
2 oksaa tuoretta minttua

Tarjoiluun

vaniljalla maustettua kermavaahtoa

 

Tee näin

Liemi

Keitä ensin liemi. Yhdistä mausteet, hienonnettu sitruunaruoho, sokeri ja vesi. Keitä noin minuutin ajan. Jätä lepäämään puoleksi tunniksi. Kiehauta liemi uudelleen nestemäiseksi ja siivilöi.

Hedelmät

Nypi mintun lehdet ja hienonna ne veitsellä. Sekoita hedelmäkuutiot ja minttu keskenään. Annostele laseihin. Kaada siivilöity hyytelöliemi laseihin.  Tarjoile hyytyneenä esimerkiksi vaniljalla maustetun kermavaahdon kanssa.