Ainekset

Mantelirouhe

200 g sokeria
120 g kuorittuja manteleita

Semifreddo

2 keltuaista
2 rkl sokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
1 tl kanelia
3 dl kuohukermaa
2 valkuaista
2 rkl tomusokeria
1 rkl mantelilikööriä

Kirsikka-kanelihilloke

200 g pakastekirsikoita
150 g hillosokeria
½ dl vettä
1 kanelitanko
½ sitruunan mehu

Tee näin

Mantelirouhe

Paahda sokeri kattilassa. Lisää mantelit joukkoon ja kaada seos leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä kovaksi ja jauha rouheeksi yleiskoneella.

Semifreddo

Sekoita keltuaiset, sokeri, appelsiinin kuori ja kaneli ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Vaahdota myös valkuainen ja tomusokeri. Sekoita puolet sokeri-mantelirouheesta sekä mantelilikööri keltuaisvaahdon joukkoon.

Lisää kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto varovasti nostellen. Kumoa massa vuokaan ja laita pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi. Pyöritä lusikalla palloja lautaselle ja tarjoa lisäkkeeksi kirsikka-kanelihilloketta. Koristele jäljelle jääneellä mantelirouheella.

Kirsikka-kanelihilloke

Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä jääkaapissa muutamia tunteja ennen tarjoilua.