Ainekset

Omenahilloke

4 Granny Smith -omenaa
pieni pala (1 cm) tuoretta inkivääriä raastettuna
½ tl wasabitahnaa

Lohen valmistus

600 g lohifileetä
½ dl misotahnaa

Hampurilaisen kokoaminen

4 kpl täysjyväsämpylöitä
8 rkl majoneesia
8 tuoretta pinaatin lehteä
1 dl retikkalastua
8 rkl omenahilloketta
  kypsää, misomaustettua lohta
  sormisuolaa
1 dl Granny Smith -omenaa suikaleina
  säilöttyä inkivääriä lastuina

Tee näin

Omenahilloke

Laita kuorimattomat omenat voideltuun uunivuokaan. Paahda uunissa 180 asteessa noin 40 minuuttia. Poista kuoret ja siemenkota. Survo omenat ja laita kattilaan. Hauduta noin 5 minuuttia, kunnes seos on hillomaista. Lisää inkivääri ja wasabitahna. Kiehauta ja jäähdytä.

Lohen valmistus

Leikkaa lohi 2 cm:n viipaleiksi. Levitä misotahna pinnalle. Nostele lohipalat uunivuokaan ja kypsennä 180 asteessa noin 6 minuuttia.

Hampurilaisen kokoaminen

Paahda sämpylät. Voitele sämpylän leikkauspinnat majoneesilla. Kokoa sämpylälle pinaatti, retikkalastut (saat ohuita lastuja esim. juustohöylällä), omenahilloke ja lohiviipaleet. Mausta suolalla. Viimeistele omenasuikaleilla ja inkiväärilastuilla. Nosta sämpylän toinen puoli päälle.