Ainekset

4 kpl (à 150 g) nahattomia, ruodottomia lohipaloja

Teriaki-kastike

1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 valkosipulinkynsi raastettuna
½ dl soijakastiketta
2 rkl Ketjap manis -soijakastiketta
1 rkl hunajaa
40 g (1/2 dl) fariinisokeria
1 rkl riisiviinietikkaa

Suurus

1 rkl vettä
1 ½ tl maissitärkkelystä (Maitzena)

Tee näin

Valmista ensin teriaki-kastike. Yhdistä kastikeainekset kattilassa. Keitä pari minuuttia. Yhdistä vesi ja maissitärkkelys ja kaada suurus kiehuvan kastikkeen joukkoon. Sekoita hyvin. Keitä pari minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Leikkaa lohipaloihin muutamia, noin 1 cm:n syviä viiltoja. Hiero teriaki-kastike kalapaloihin huolella. Laita kalapalaan lämpömittari. Kypsennä kalapaloja 250 – 300 asteisessa uunissa hetki, noin 3-8 min, kunnes sisälämpö on 40 astetta. Tarjoa kurkkurelishin kanssa.