Ainekset

1,5 dl vihreitä linssejä
2 rkl inkivääriä hienonnettuna tai valmista inkiväärimaustetahnaa
2 tl Sambal oelec –maustekastiketta
2 limettiä
2 rkl väkiviinaetikka
3 rkl sokeria
3 rkl rypsiöljyä
2 tl suola
4 rkl ruohosipulia hienonnettuna

Tee näin

Keitä linssit runsaassa vedessä kypsäksi, varo kuitenkin keittämästä niiden rakennetta rikki. Raasta limetistä kuori ja purista mehu. Sekoita limetin mehu ja kuori ja muut ainekset ruohosipulia lukuun ottamatta keskenään ja sekoita ne kypsien ja vielä lämpimien linssien joukkoon. Jäähdytä ja anna linssien maustua vielä 1-2 tuntia kylmässä ennen tarjoilua. Koristele ruohosipulilla tarjolle laitettaessa.