Ainekset

Täyte

1 kg myskikurpitsaa
1 sipuli (150 g)
2 valkosipulinkynttä
1 dl rypsiöljyä
1 tl chilirouhetta
2 paprikaa
200 g juustoraastetta
200 g raejuustoa
1/2 pnt persiljaa
  suolaa

Kastike

50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
4-5 dl kasvislientä
3 dl kuohukermaa
1 tl suolaa
1/2 tl jauhettua valkopippuria
50 g pinaattia
15 kpl lasagnelevyjä (250 g)

Tee näin

Halkaise kurpitsat. Poista siemenet ja kuori. Leikkaa 1 cm kuutioiksi.

Kuori sipuli sekä valkosipulin kynnet. Suikaloi sipuli sekä hienonna valkosipuli.

Yhdistä kurpitsat, sipuli, valkosipuli, öljy, chilirouhe sekä ripaus suolaa uunipellillä. Paahda 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia.

Halkaise paprikat. Poista siemenet sekä kannat. Leikkaa 1 cm kuutioiksi. Lisää pellille ja paahda vielä 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Hienonna persiljan lehtiosa. Yhdistä persilja sekä juustot jäähtyneeseen kasvistäytteeseen ja sekoita. Voit valmistaa täytteen lasagnea varten etukäteen.

Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita. Kypsennä 2 minuuttia koko ajan sekoittaen miedolla lämmöllä.

Kaada joukkoon kasvisliemi ja sekoita tasaiseksi. Kiehauta samalla sekoittaen. Lisää joukkoon kerma. Mausta suolalla sekä valkopippurilla. Hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia samalla sekoittaen. Voit valmistaa kastikkeen lasagnea varten etukäteen.

Voideltuun vuokaan kerroksittain kastike, levyt, täyte ja pinaatti. Kokoa niin, että viimeiseksi tulee kastike ja loput pinaatit.

Paista 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia tai kunnes kypsää. 

Anna vetäytyä noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.