Ainekset

Vihreän parsan keitto-ohje

600 g vihreää parsaa
2 l vettä
1 rkl sitruunan mehua
3 tl suolaa

Sitruuna-Beurre montè

1 rkl vettä
n. 200 g voita
1 rkl sitruunan mehua

Tee näin

Vihreän parsan keitto-ohje

Leikkaa parsoista tarvittaessa kuivahtanut tyviosa pois, n. 3 cm. Jos parsat ovat paksuja, voit myös halutessasi kuoria ne kuorimaveitsellä. Huuhtele parsat kylmällä vedellä. Laita parsat kiehumaan suolalla maustettuun veteen ja anna kiehua noin 3 minuuttia. Aivan tavallisellakin kattilalla pärjää hyvin. Tärkeintä on pitää huolta, että keittoaika pysyy lyhyenä. Nosta keitetyt parsat liinan tai paperin päälle hetkeksi valumaan ja tarjoa sitruuna-Beurre montèn kanssa.

Sitruuna-Beurre montè

Keitä pieni määrä vettä kiehuvaksi. Katkaise levy ja ala vispata kylmää voita veden joukkoon, pieni pala kerrallaan. Lisää voita aina, kun edellinen pala on sulanut. Lisää lopuksi sitruunan mehu. Tarjoile heti.