Ainekset (4 Annosta)

5 punajuurta (500 g)
1 dl saksanpähkinää (35 g)
1 persiljanoksa
3 rkl turkkilaista jogurttia
1 rkl ranskankermaa
1 rkl sitruunamehua
  rypsiöljyä
  suolaa
  mustapippuria

Tee näin

Kuori punajuuret. Leikkaa noin 2 cm kuutioiksi. Hiero punajuurien pintaan loraus öljyä. Mausta suolalla sekä vastarouhitulla mustapippurilla.

Paahda 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes punajuuret ovat melkein kypsiä.

Lisää saksanpähkinät punajuurien joukkoon ja paahda vielä 10 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat kypsiä. Laita sivuun jäähtymään.

Hienonna persiljan lehtiosa veitsellä ja sekoita jäähtyneiden punajuurien joukkoon.

Sekoita jogurtista, ranskankermasta sekä sitruunamehusta kastike. Voit myös käyttää raastettua sitruunankuorta antamaan lisää makua.

Kaada kastike punajuurien päälle ja nostele hieman. 

Varo sekoittamasta liikaa.