Ainekset

2 kpl (n. 1-1,5 kg) myskikurpitsaa
3 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1-2 maustepippuria
ripaus kuminaa ja muskottia
1 dl valkoviiniä
n. 8 dl kana- tai kasvislientä
200 g voita
  suolaa ja valkopippuria
   

Tee näin

Kuori myskikurpitsat, poista siemenet ja paloittele. Kuullota kurpitsat öljyssä miedolla lämmöllä, kunnes ne ruskistuvat hieman. Lisää hienonnetut sipulit ja jatka hetki kypsentämistä. Lisää rouhittu maustepippuri, kumina, muskotti, valkoviini ja kana- tai kasvisliemi ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Lisää voi ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Koristele maun mukaan.