Ainekset

3 rkl voita
½ dl vehnäjauhoja
1 ½ l maitoa
300 g esikäsiteltyä, pakastettua nokkosta
  sokeria
  valkopippuria
  jauhettua muskottipähkinää
  suolaa

Tee näin

Sulata voi paksupohjaisessa, pinnoitetussa kattilassa. Siirrä pois liedeltä ja lisää joukkoon vehnäjauhot hyvin sekoittaen. Nosta takaisin liedelle ja lisää maito joukkoon hyvin käsivatkaimella sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää nokkonen ja kypsennä välillä sekoitellen noin 15-20 minuuttia. Mausta maun mukaan, älä enää keitä. Tarjoa ruis- tai näkkileivän kanssa.

Vinkki

Pakastetut nokkoset voi vaihtaa pakastepinaattiin. Keittoannokseen voi halutessaan lisätä keitetyn kananmunanpuolikkaan.