Ainekset

Keitto

300 g kuivattuja papuja
1 l kasvislientä
150 g vihreitä papuja
1 nauris
2 porkkanaa
1 sipuli
1 kesäkurpitsa
150 g spagettia
  suolaa
  mustapippuria

Pistou

2 tomaattia
4 valkosipulinkynttä
1 nippu tuoretta basilikaa
80 g raastettua parmesanjuustoa

Tee näin

Keitto

Liota papuja kylmässä vedessä 10–12 tuntia. Huuhtele pavut ja keitä runsaassa vedessä miedolla lämmöllä 1 ½-2 tuntia. Siivilöi keitinvesi pois ja lisää kasvisliemi ja kuoritut ja paloitellut kasvikset papujen joukkoon. Kypsennä 20–30 minuuttia, lisää kasvislientä tai vettä tarvittaessa. Mausta suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla. Lisää paloiteltu spagetti keittoon ja keitä vielä kymmenen minuuttia. Laita keittoa lautaselle ja sekoita pistou joukkoon (tai tarjoa erikseen).

Pistou

Paloittele tomaatit ja valkosipulit. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi massaksi.