Ainekset

Porsaanniska

800 g porsaanniskaa
1 sipuli
2 rkl suolaa
10 kpl mustapippuria
1,5 l vettä

Kuorrutus

3 rkl maapähkinälevitettä
1 tl korianterinsiemeniä jauhettuna
1 tl muskottipähkinää jauheena
1 tl mustapippurirouhetta
1 rkl fariinisokeria
1 tl suolaa
1 rkl seesaminsiemenöljyä

Koristelu

2 rkl kevätsipulia hienonnettuna
1 rkl persiljaa hienonnettuna
1 rkl hasselpähkinärouhetta

Tee näin

Porsaanniska

Leikkaa porsaanniska pitkittäin halki, laita se uuninkestävään astiaan ja lisää muut aineet. Kypsennä uunissa 150 °C vähintään 2 tuntia kunnes liha on pehmentynyt niin, että puutikku painuu helposti lihaan. Nosta pois liemestä, anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Kuorrutus

Sekoita ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Leikkaa jäähtyneestä niskasta 2 cm paksuisia paloja ja asettele ne voidellulle uunipellille. Levitä kuorrutus niskaviipaleiden päälle ja kuorruta paloja 250  asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia kunnes kuorrutuksen pinta on kauniin ruskea.

Koristelu

Sekoita koristeainekset keskenään ja ripottele ne kuorrutettujen lihaviipaleiden päälle ruokaa esille laitettaessa.