Ainekset

Scwartzwaldin torttu

8 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
4 ¼ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl kaakaojauhetta
½ tl soodaa
50 g voita
1 dl kirschiä (kirsikkaviinaa)
½ dl kuohukermaa
100 g tomusokeria
200 g suklaata

Kirsikkahillo

½ kg pakastekirsikoita
2 ½ dl hillosokeria

 

Tee näin

Scwartzwaldin torttu

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kaakao ja sooda vehnäjauhojen joukkoon. Siivilöi jauhoseos munavaahtoon ja sekoita varovasti. Lisää sulatettu voi joukkoon ja kumoa taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja kypsennä 180 °C uunissa noin 30–40 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa kakku kolmeen osaan.

Pirskottele kirschi kakkulevyille. Laita täytteeksi kirsikkahilloa ja kovaksi vaahdoksi vatkattua kermavaahtoa. Sivele kakun pinta kermavaahdolla ja vuole päälle runsaasti suklaalastuja.

Kirsikkahillo

Kiehauta jäiset kirsikat ja sekoita joukkoon hillosokeri. Keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti ja jäähdytä kylmäksi.