Ainekset

200 g maa-artisokkia
100 g jauhoisia perunoita
2 salottisipulia
 2 ml  fenkolinsiemeniä
 2 ml  kurkumaa
 1 rkl voita
 2 dl  shampanjaetikkaa tai valkoviinietikkaa
5 dl  vettä
3 dl maitoa
 3 dl  vispikermaa

Brunoise 

150 g kuorellisia katkarapuja
1 dl öljyä
60 g maa-artisokkia
 60 g  lanttua
1 dl  tillisilppua

Tee näin

Kuori maa-artisokat, perunat ja sipulit ja paloittele ne. Freesaa palat fenkolinsiementen ja kurkuman kanssa öljyssä, kunnes sipuli pehmenee ja muuttuu läpinäkyväksi. Lisää viini ja viinietikka ja keitä kasaan, kunnes kolme neljäsosaa jää jäljelle.

Lisää vesi, maito, kerma ja fondi. Keitä, kunnes maa-artisokat ja perunat ovat sopivan pehmeitä. Soseuta keitto tasaiseksi ja mausta suolalla ja valkopippurilla.

Kuori katkaravut. Freesaa kuoret pienessä määrässä öljyä. Lisää loput öljystä ja keitä 10 minuuttia. Siivilöi kuoret pois öljystä.

Kuori maa-artisokat ja lanttu pieniksi kuutioiksi. Keitä kuutioita rapuöljyssä 1–2 minuuttia. Anna öljyn viiletä. Paloittele katkaravut ja sekoita ne ja tilli juuresten joukkoon.