Ainekset

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
400 g kuorittua palsternakkaa
noin 9 dl kasvis- tai kanalientä
150 g säilöttyjä valkoisia papuja 
100 g tuoretta pinaattia
50 g tuoreita yrttejä maun mukaan (esimerkiksi basilika, oregano, rakuuna, persilja)
ripaus muskottipähkinää
  mustapippuria ja suolaa
  vaaleaa leipää ja 1 valkosipulin kynsi krutonkeihin

Tee näin

Kuivahtaneesta leivästä saa nopeasti maistuvia krutonkeja. Leikkaa leivästä noin 1cm x 1cm kuutioita. Paista leipäkuutioita ja kuorittua valkosipulin kynttä kuumalla pannulla oliiviöljyssä kunnes ne ovat ruskistuneet kauniisti. Valuta leipäkuutiot talouspaperin päällä.

Pilko sipulit ja palsternakat ja laita kattilaan. Lisää joukkoon liemi ja valutetut pavut. Keitä noin 10–15 minuuttia, kunnes palsternakat ovat pehmeitä. Lisää joukkoon pinaatti ja yrtit. Keitä vielä 2 minuuttia. Soseuta ja mausta muskotilla, mustapippurilla ja suolalla.