Ainekset

1 sipuli
  voita
4 kananmunaa
3 dl puuroriisiä
2 tl suolaa
9 dl vettä
500 g graavattua lohifileetä
1 dl hienonnettua tilliä
500 g voitaikinaa
1-2 munankeltuaista

Tee näin

Hienonna sipuli ja freesaa voissa pehmeäksi. Keitä kananmunat, erottele keltuaiset ja valkuaiset ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Keitä riisi suolavedessä kypsäksi ja huuhtele sen jälkeen kylmällä vedellä ja valuta huolellisesti. Leikkaa lohi viipaleiksi ja mausta suolalla.

Kauli taikina ohueksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä puolet riisistä taikinan päälle, siten että joka puolelle jää noin viiden cm:n levyinen reuna. Laita riisin päälle hienonnettu keltuainen ja puolet tillistä. Lisää seuraavaksi graavilohiviipaleet. Lohen jälkeen lisää tilli ja hienonnettu valkuainen ja jäljellä oleva riisi. Nosta taikinan reunat täytteen päälle ja ”liimaa” saumakohdat vedellä. Nosta kulibjaka uunivuokaan, niin että taikinan sauma jää alle.

Voitele kananmunalla ja paista 160 °C uunissa noin tunnin ajan. Laske lämpöä, jos pinta tummuu liikaa. Anna kulebiakan  jäähtyä hieman ja leikkaa viipaleiksi. Tarjoa lisäksi voisulaa ja tuoretta tilliä.