Jouluna ruokaa on runsaasti tarjolla ja ruokaa jää helposti yli. Pienennä poisheitettävän ruoan ja biojätteen määrää ja keksi tähderuoalle käyttöä. Tässä muutama vinkki. 

Rosollisosekeitto. Lisää rosollin joukkoon vettä tai kasvislientä, kiehauta ja soseuta. Mausta ja lisää hieman kermaa.

Kinkkupiirakka. Lisää hienonnetun kinkun joukkoon paprikakuutioita. Levitä täyte taikinapohjalle. Kaada päälle suolalla ja pippurilla maustettu kermaviili-munaseos. Paista kypsäksi.

Suklaakonvehdit. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi ja lisää muffini- tai kahvikakkutaikinaan.

Sienisalaatti. Lisää sienet jauhelihan joukkoon. Valmista mureke, pihvejä tai sieni-jauhelihapullia.

Riisipuuro. Käytä sämpylä- tai teeleipätaikinaan.

Juustot. Raasta kovat juustot raasteiksi ja pakasta. Käytä pitsoihin, paistoksiin ja gratiineihin. Tuorejuustot sopivat keittojen mausteiksi.

Lanttu-, porkkana- ja perunasoseet ja -laatikot. Käytä kasvissosetta tai soselaatikkoa esim. sämpylä- tai leipätaikinaan.

Piparkakut. Murustele jäätelön tai jälkiruokien päälle tai käytä hyytelökakun pohjana.

Voitaikina. Leikkaa sulanut taikina suikaleiksi ja käännä kierteelle. Voitele munalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225 asteessa kauniin värisiksi. Tarjoa keittojen ja salaatin lisäkkeenä.

Katso Fazer.fi sivulta makoisa resepti jouluiseen juustokakkuun, johon voit hyödyntää ylimääräiset piparkakut! >>