Joulukinkku paistetaan kerran vuodessa, joten ota tästä käyttökelpoiset vinkit muistin virkistämiseen. Lopputuloksena saat nauttia mehukasta joulukinkkua, joka on kauniisti kuorrutettu. 

  • Sulata kinkku jääkaapissa. Pakastetun kinkun (3-9 kg) sulamisaika on 3-5 päivää.
  • Nosta sulanut kinkku huoneenlämpöön temperoitumaan useita tunteja ennen paistamista.
  • Kuivaa kinkku ennen paistoa. Pistä lihalämpömittari paksuimpaan kohtaan. Älä laita luuhun kiinni. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla noin 10 astetta.
  • Nosta kinkku uuniritilälle, kamarapuoli ylöspäin. Työnnä alle uunipannu, jossa on hieman vettä.
  • Kypsennä kinkku paistopussissa, jos haluat suojata uunia ja vähentää paistokäryä.
  • Kypsennä 125 asteessa (50 – 70 min / kilo) kunnes sisälämpötila on 75 – 80 astetta. Lämpötila nousee vielä muutaman asteen, vaikka kinkku on nostettu uunista.
  • Anna kinkun rauhoittua hetki. Poista verkko ja kamara eli nahkapuoli.
  • Kuorruta kinkku haluamallasi tavalla.
  • Kaada kinkun paistoliemi erilliseen astiaan ja jäähdytä. Kuori pinnalta jäähtynyt rasva pois ja käytä liemi halutessasi esim. kastikkeisiin tai keittoihin. Älä kaada kuumaa paistilientä viemäriin.