Jouluna ruokaa tulee usein varattua enemmän kuin on tarpeen. 

Ohessa keskimääräisiä annoskokoja tarjoilun suunnitteluun. Jouluruokien ja -leivonnaisten menekkiin vaikuttaa se, kuinka paljon ruokaa on samanaikaisesti tarjolla. Mitä enemmän ruokaa on, sitä vähemmän yhtä ruokalajia kuluu.

  • Glögiä 2-3 dl / hlö
  • Juustotarjottimelle esim. 3 erilaista juustoa, yhteensä 150-200 g / hlö
  • Joulupuuroa 1 ½ - 2 dl / hlö. Litran puuroannoksesta riittää noin viidelle
  • Rosollia tai joulusalaatteja esim. juustosalaattia 1 - 2 dl / hlö
  • Suolasienisalaattia ½ - 1 dl / hlö
  • Perattua kalaa esim. graavikalaa 40 – 60 g / hlö
  • Lipeäkalaa pääruokana 150 – 200 g / hlö
  • Luutonta lihaa esim. kalkkunaa tai kinkkua 75 – 125 g / hlö
  • Pateeta esim. maksa- tai riistapateeta 50 – 75 g / hlö
  • Jälkiruokaa esim. luumukiisseliä tai luumurahkaa  1 – 2 dl  /hlö
  • Kahvikakusta saa noin 30 viipaletta
  • Kääretortusta saa noin 20 viipaletta
  • 4 munan täytekakusta riittää 10-15 hengelle