Tarjoilija Leila Kangasviertä ei merisairaus vaivaa, vaikka työpaikka keinuu jalkojen alla.

Hän keittää tottuneesti kahvia laivan ravintolasalin pienessä keittiössä ja tarjoilee matkustajille suosittuja tuoreita munkkeja, katkarapuleipiä sekä muita merellisiä kalaherkkuja.

Kokkolan edustalta Tankarin majakkasaareen seilaava M/S Jenny kuljettaa kesäaikaan turisteja ja juhlaseurueita ulkosaariston karulle kalliosaarelle nauttimaan kesäpäivästä ja meritunnelmasta. Reittiliikenteen lisäksi Jenny toimii kesäaikaan myös tilausravintolana. Aluksen alakannella matkustajia palvelee Café Jenny, jonka tarjonnasta vastaa Kokkolan kaupungintalon Amica-ravintola. Merellinen työympäristö asettaa omat haasteensa ravintolan toiminnalle.

Laivan pikkuriikkiseen keittiöön mahtuu vain yksi ihminen kerrallaan, joten kaikki tarjoilut tuodaan mukana.

"Kaikki keittiön kalusteet kahvinkeittimestä astianpesukoneeseen on kiinnitetty tiukasti seiniin, ja ravintolan henkilökunta on käynyt kansimieskurssin, jolla on opittu muun muassa pintapelastustaitoja ja laivan ohjaamista mahdollisia erityistilanteita varten. Työ laivaravintolassa vaatii luonnollisesti tietynlaista merihenkisyyttä”, kuvailee ravintolaryhmäpäällikkö Tuija Niemi.

Reittiliikenteessä kahvila tarjoilee salaatteja, voileipiä ja muuta pientä syötävää. Yksityistilaisuuksissa suureen salonkiin katetaan seisova pöytä. Kesällä M/S Jenny on suosittu hää- ja yritysjuhlien viettopaikka, ja 30-metrisen aluksen suureen salonkiin mahtuukin 70 henkeä kerrallaan. Aurinkokannella matkustajat voivat nauttia meren raikkaista tuulista ja kesäauringon lämmöstä.