Keittiömestareittemme tuunausvinkkejä käyttöösi arjen makunautintoihin, ole hyvä!

Kasvishampurilainen:

Punajuuritattaripihvit taipuvat hyvin kasvishampurilaisen väliin:

  • Valitse iso kokojyväsämpylä ja halkaise se.
  • Paahda sämpyläpuolikkaat pannulla, jotta piinasta tulee rapea.
  • Täytä sämpylä salaatilla, kuumennetuilla kasvispihveillä, tomaattiviipaleilla ja kevätsipulilla.
  • Lisää kastikkeeksi majoneesia tai maustettua kermaviiliä.
  • Tarjoa haluamasi perunalisäkkeen esim. rankalaisten kanssa.

Tomaattikeitto:

Sosekeittoon saat mukavaa suutuntumaa seuraavilla vinkeillä:

  • Paahda pannulla voissa tai öljyssä hapankorppumuruja tai leipäkuutioita. Kuivalla pannulla voit paahtaa erilaisia siemeniä.
  • Ripottele leipäkuutiot tai korppumurut ja siemenet keittoannosten pinnalle.

Pinaattiletut:

Puolukkasurvos on pinaattilettujen klassikkolisäke, mutta ruokaisempi lopputulos syntyy helpolla savukalatäytteellä:

  • Hienonna pala ruodotonta ja nahatonta savukalaa haarukalla kulhossa.
  • Lisää joukkoon kermaviiliä, hienonnettua kevätsipulia tai tilliä sekä kuutioitua kurkkua.
  • Mausta seos suolalla, mustapippurilla ja pienellä määrällä sitruunamehua.
  • tarjoa kuumennettujen pinaattilettujen kanssa.

Kasviskääryleet:

Kaalipintaiset kasviskääryleet maistuvat lämmitettyinä erinomaisilta ja makua voit tuunata vielä syvemmäksi seuraavasti:

  • Laita kääryleet voideltuun uunivuokaan.
  • Kaada päälle tilkka kasvislientä, jossa on siirappia, soijakastiketta ja rouhittua mustapippuria.
  • Nosta vuoka uuniin ja kuumenna noin 200 asteessa. Valele kääryleitä vuoassa olevalla nesteellä pari kertaa kuumennuksen aikana.
  • Tarjoa keitettyjen perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.