Jos valmisruokien maku kyllästyttää, voi helposti tuunata niihin uusia makuvivahteita!

Makaronilaatikko:

Näppärä makaronilaatikkovinkki, joka takaa rapean suutuntuman:

  • Leikkaa jääkaappikylmä makaronilaatikko paloiksi.
  • Kierittele palat ensin vehnäjauhoissa, sitten rikotussa kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.
  • Paista pannulla voissa rapeaksi.
  • Tarjoa salaatin kanssa. 

Broileri-kookoskeitto:

Broileri-kookoskeitto on herkullista sellaisenaan, mutta ruokaisemman saat siitä tuunaamalla keittoa seuraavasti:

  • Keitä riisi- tai vehnänuudelia vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Nostele kypsät nuudelit tarjoilukulhoihin.
  • Annostele kuuma keitto päälle ja nauti. 

Nakkikastike:

Hyvä nakkikastike on herkku itsessään, mutta joskus vaihtelu virkistää. Kokeile jotakin näistä tuunausvinkeistä:

  • Lisää kastikkeeseen suola- tai maustekurkku kuutioituna.
  • Vahvista kastikkeen makua tomaattisoseella ja sinapilla tai lisää joukkoon aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna.
  • Lohkaise kastikkeen joukkoon pari ruokalusikallista ranskankermaa. 

Lihapyörykät:

Lihapullat ovat monelle lempiruokaa sellaisenaan, mutta vaihtelunhaluinen tuunaa lihapullista helposti myös Välimerellisen version. Mamma Mia!

  • Kuullota laajapohjaisen pannun tai kattilan pohjalla öljytilkassa hienonettu sipuli ja valkosipulia maun mukaan.
  • Lisää joukkoon purkki tai tölkki (n.400 g) tomaattimurskaa ja ripaus vehnäjauhoja, jos murska tuntuu löysältä. Sekoita huolellisesti.
  • Mausta suolalla, mustapippurilla, ripauksella sokeria ja hienonnetulla basilikalla.
  • Pyöristä makua pienellä kermalisäyksellä.
  • Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes seos saostuu.
  • Lisää lihapullat joukkoon ja kuumenna. Sekoita varoen, etteivät lihapulla rikkoudu.
  • Tarjoa keitetyn pastan kanssa.