Kello lähestyy neljää ja vielä olisi monta sähköpostia kirjoittamatta ja esitys viimeistelemättä. Lapset pitäisi hakea ja ruokaakin laittaa. Ai niin, ja kauppaan täytyy vielä ehtiä. Ruokakauppa on tietenkin täynnä kiireisiä, kotiin kiirehtiviä vanhempia. Huokaus!

Juoksetko työn, päiväkodin ja ruokakaupan väliä? Näiden vinkkien avulla voit saada ihmeitä aikaan – ja lisää aikaa arkeesi!

1. Suunnittele

Suunittele ruokalista viikoksi eteenpäin ja käy kaupassa kerran tai kaksi viikossa. Suunnitelmallisuus säästää aikaa ja tulee myös edullisemmaksi. Päivittäiset ruokakauppakäynnit johtavat helpommin heräteostoksiin ja sellaisten tuotteiden ostamiseen, joita et edes ajatellut ostavasi. Kaupassakäynniltä säästyvän ajan voit vaikkapa käyttää perheen yhteiseen aikaan, tai vaikka ruuanlaittoon.

2. Valmista ruokaa yhdellä kertaa enemmän

Valmista kerralla useampi annos ja pakasta osa. Näin saat pakastimesta helposti ja nopeasti valmista ruokaa, kun tulet kotiin nälkäisenä ja väsyneenä. Laatikko- ja pataruoat sekä keitot kestävät hyvin pakastamisen.

3. Pieni välipala ennen ruuanlaittopuuhia

Mitäpä jos nauttisitte pienen välipalan heti, kun tulette kotiin, ennen illan ruoanvalmistusta? Kotiin tullessa kaikilla on kiljuva nälkä ja ruoka pitäisi saada vauhdilla pöytään. Ruuanlaittoon voi ryhtyä vaikka yhdessä hieman myöhemmin, kun olette ehtineet hengähtää hetken kotona ja nauttia välipalaa. Kun aikaa on vähän, kannattaa suosia "yhden valmistusastian ruokia" eli keittoja, pataruokia, risottoja ja uuniruokaa. Se säästää aikaa ja helpottaa ruoanvalmistusta.

4. Valmistele seuraavan päivän ruoka edellisenä iltana

Hyödynnä illalla hetki aikaa seuraavan päivän ruuan valmistukseen! Jos valitset uunissa valmistuvan ruuan, se kypsyy iltapuuhien aikaan. Perunatkin voi kuoria jo edellisenä päivänä ja laittaa kylmällä vedellä täytettyyn astiaan jääkaappiin. Laita astiaan vettä niin paljon, että perunat peittyvät, ja sulje astia kannella, niin ne säilyvät tummumatta hyvin seuraavaan päivään. Valitse reseptipankistamme maistuva uuniruoka, joka valmistuu kuin itsestään!

5. Osta valmista Take away-ruokaa 

Unohda ruokakaupan jonot ja ruuan valmistaminen! Säästä aikaasi ja osta ruokaa mukaan Amica-ravintolasta! Kokkien valmistamat, herkulliset ja monipuoliset take away -ruuat helpottavat arkeasi ja tuovat lisäaikaa omiin askareisiin. Amica-ravintolasta saat myös taivaalliset tarjottavat kaikkiin kodin juhliin. Tutustu valikoimiimme ja säästä aikaa >