Ainekset

Neljälle (4hlö)

Pohja 1/2

1 dl kylmää vettä
5 g tuorehiivaa
2 ½ dl pizzajauhoja
½ tl suolaa
1/4 tl sokeria

Pohja 2/2 (Seuraava päivä)

5 dl  pizzajauhoja 
2 dl  vettä
20 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
  oliiviöljyä voiteluun

Tomaattikastike

valkosipulinkynsi
1 salottisipuli
4 timjaminoksaa
½ punainen chili
1 dl valkoviiniä
5 dl tomaattimurskaa
1 dl kasvislientä
  suolaa ja pippuria

Pikkelöidyt kanttarellit

1 dl  väkiviinaetikkaa
2 dl hienoa sokeria
3 dl vettä 
250 g kanttarelleja
   suolaa, mustapippuria, tähtianista, sinapinsiemeniä, laakerinlehtiä.

Muut täytteet

savuahventa
fenkolia
tilliä
sitruunakermaviiliä
 
 

Tee näin

Pohja 1/2:

1. Pyöritä taikinajuurta yleiskoneessa noin 10 minuuttia. Anna levätä tunti.

2. Lisää sokeri ja suola, pyöritä vielä 10 min. Laita jääkaappiin lepäämään 12 h.

Pohja 2/2 (Seuraava päivä):

1. Laita jauhot kulhoon. Sekoita vesi (37 °C) ja hiiva ja lisää jauhojen joukkoon.
Vaivaa yleiskoneella 5 min.

2. Anna levätä 1 h. Lisää taikinajuuri ja suola. Vaivaa taas 5 min.

3. Jaa taikina pieniksi palloiksi ja voitele oliiviöljyllä. Anna kohota 2 h.

Tomaattikastike:

1. Kuullota hienonnetut sipulit ja chili. Lisää muut aineet paitsi suola. Keitä kastiketta kasaan miedolla lämmöllä noin 2 h. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.

Pikkelöidyt kanttarellit:

1. Kiehauta kaikki aineet ja lisää joukkoon kantarellit. Keitä 30 s ja jäähdytä.

Pizzan valmistus:

1. Laita uuni päälle 275 °C ja paistopellit lämpiämään uuniin.

2. Kauli taikinasta pieniä soikioita. Lisää päälle kastiketta ja Ullanlinna-juustoa.

3. Siirrä pizzat uuniin kuumille paistopelleille ja paista noin 3-6 min.

4. Lisää valmiin pizzan päälle savuahventa, pikkelöityjä kantarellejä/fenkolia, tilliä, sitruunakermaviiliä ja jäävarsiselleriä.

 

Teemu Hokkanen
Teemu Hokkanen
Keittiömestari