Ainekset

Neljälle (4hlö)

Herukanlehtikerma, vaihe 1/2

2 dl kermaa
40 g (1 dl) herukanlehtiä

Herukanlehtikerma, vaihe 2/2

2 dl kermaa
0,75 dl sokeria
2 liivatelehteä

Italianmarenki

4 1/4 dl sokeria
1/4 dl glukoosisiirappia
1,5 dl vettä
5 munanvalkuaista

Tee näin

Herukanlehtikerma 1/2:

1. Aja herukanlehti ja kerma sekaisin. Siivilöi tiheän siivilän läpi. 

Herukanlehtikerma 2/2:

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta loput kermat ja sokeri kattilassa. Lisää liivate ja herukanlehtikerma kattilaan.
2. Annostele tarjoiluastioihin ja laita annokset kylmään hyytymään n. 4 tunniksi. Voit myös valmistaa herukanlehtikerman edellisenä päivänä. Tarjoile tuoreiden mansikoitten ja marengin (resepti ohessa) kanssa.

Italianmarenki:

1. Keitä sokeri, glukoosi ja vesi 121-asteiseksi siirapiksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää siirappi heti kuumana valkuaisvaahdon sekaan ohuena nauhana. Vatkaa marenkia niin kauan että se jäähtyy huoneenlämpöiseksi. Voit käyttää marenkia pehmeänä tai kuivata sitä 65-asteisessa uunissa noin 8 tuntia.

Juha Aalto
Juha Aalto
Keittiömestari