Ainekset

Neljälle (4 hlö)

Papu-vehnänoraspyre

300 g (n. 1 ½ tlk) valutettuja isoja valkoisia tölkkipapuja
1 valkosipulin kynsi
30 g (1 dl) persiljaa
40 g vehnänorasta
1-1,5 dl kaurajuomaa (esim. Oatly)
   
  hienoa merisuolaa

 Suolataikina suolakuoressa kypsennetylle sellerille

1 dl merisuolaa
3,5 dl vehnäjauhoa
5,5 dl ruisjauhoa
5,5 dl vettä
   
1 luomumukulaselleri

Tee näin

1. Soseuta papu-vehnänoraspyreen ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi pyreeksi ja mausta suolalla.

2. Sekoita suolataikinan ainekset tasaiseksi taikinaksi.

3. Kuori selleri ja kääri suolataikina sellerin ympärille niin, ettei jää yhtään reikää. Kypsennä selleri uunissa 190 °C 1-2 h. Voit kokeilla kypsyyttä pohjasta esim. paistomittarin piikillä.

4. Anna sellerin levätä kypsennyksen jälkeen 15 minuuttia ja poista sitten taikina. Leikkaa selleri lohkoiksi ja paista pannulla leikkauspinta ruskeaksi. Voit tarjota sellerin huoneenlämpöisenä. Koristele annos ketunleivillä ja erilaisilla villiyrteillä.

Mika Pesonen
Mika Pesonen
Keittiömestari