Ainekset

Neljälle (4hlö)

6 dl 

vettä
8 pientä varhaisperunaa
2 pienehköä naattiporkkanaa
1 pieni kukkakaali
2 kesäsipulia varsineen
75 g sokeriherneitä (reilu desi)
6 dl täysmaitoa
1 rkl vehnäjauhoja
100 g voita
50 g keltaista kesäkurpitsaa (noin ¼)
50 g vihreää parsaa (2 pienehköä)
25 g pinaattia (noin ½ rs)
4 maustepippuria
  suolaa maun mukaan
  tilliä, lipstikkaa, lehtipersiljaa

Tee näin

1. Kuullota hienonnettu sipuli osassa voita. Lisää maustepippurit, puolitetut perunat, paloitellut porkkanat ja vesi. Keitä 10 minuuttia.

2. Sekoita kylmä maito ja vehnäjauhot ja lisää kattilaan. Kiehauta. Lisää sitten muut vihannekset ja keitä n. 3 minuuttia. Ennen tarjoilua lisää loput voista, hienonnetut tuoreyrtit, sipulin varret ja pinaatti. Mausta suolalla.

Reko Riikonen
Reko Riikonen
Keittiömestari