Ainekset

Neljälle (4hlö)

Salaatti

450g ruusukaalia
450g punajuurta
450g myskikurpitsaa
150g herkkusieniä
150g / 1 kpl

hapokasta omenaa, esim. Granny Smith

50g romainesalaattia
  suolaa
  hieman öljyä
  saksanpähkinöitä

Kastike

0,5 dl  balsamicoetikkaa
 20g / 2 rkl  puolukoita
 1 rkl  agavesiirappia tai hunajaa
 0,5 dl  oliiviöljyä
   suolaa
   rouhittua mustapippuria

Tee näin

1. Kiehauta etikka ja puolukat ja lisää siirappi. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Lisää oliiviöljy ja anna jäähtyä.

2. Paahda punajuuria kuorineen uunissa n. 180 °C 45-50 min kunnes kypsiä. Anna jäähtyä. Kuori ja leikkaa punajuuri pieniksi lohkoiksi.

3. Putsaa ruusukaali ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja leikkaa kurpitsa samankokoisiksi paloiksi. Leikkaa myös herkkusienet ja kuorittu omena samankokoisiksi lohkoiksi.

4. Paista ruusukaali pannulla öljyssä, lisää sekaan herkkusienet ja omenat. Mausta suolalla ja pippurilla.

5. Mausta kurpitsa myös öljyllä ja suolalla ja paahda uunissa n. 200 °C 8-10 min.

6. Leikkaa romainesalaatti hieman pienemmäksi. Sekoita kaikki salaattiainekset ja kastike keskenään ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Voit halutessasi koristella salaatin saksanpähkinöillä.

Tapio Bergström
Tapio Bergström
Keittiömestari