Ainekset

noin 16 palaa

200 g (3,5 dl) hasselpähkinöitä jauhettuna
200 g (3,5 dl) manteleita jauhettuna
200 g (3,5 dl) puolukoita
150 g palsternakkaa hienona raasteena
3 rkl korppujauhoja
2 rkl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
8 kanamunaa
3 tl vaniljasokeria
  ripaus suolaa
1,5 tl kanelia
1 rkl vaahterasiirappia

Kuorrute:

 1  valkuainen
 n. 4 dl  tomusokeria
  sitruunamehua

Tee näin

  1. Yhdistä pähkinät, jauhot, korppujauhot ja leivinjauhe. Erottele valkuaiset ja keltuaiset.
  2. Sekoita keskenään palsternakkaraaste, puolukat, vaahterasiirappi ja kaneli.
  3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää palsternakka-puolukkaseos keltuaisvaahtoon.
  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää keltuaisvaahtoon varovasti nostellen vuorotellen pähkinä-jauhoseosta ja kovaksi vatkattua valkuaista.
  5. Laita taikina rasvattuun ja korppujauhotettuun 26 cm irtopohjavuokaan.Paista 170 °C n. tunti. Voit peittää kakun loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos väri näyttää liian tummalta.
  6. Anna jäähtyneen kakun levätä folioon käärittynä 1-2 päivää jääkaapissa. Näin kakusta tulee mehevämpi. Tarjolle laitettaessa kuorruta kakku tomusokerilla tai pursotetta-valla tomusokerikuorrutteella ja muutamalla puolukalla.
  7. Valmista kuorrute. Vatkaa valkuainen löysäksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja jatka vatkaamista kunnes saat marenkimaisen kuorrutteen. Mausta lopuksi sitruunamehulla. Pursota kuorrute levänneen kakun päälle.
Lilli Jyräs
Lilli Jyräs
Keittiömestari