Ainekset

Neljälle (4hlö)

Tattipyre

300 g tatteja (reilu ½ l)
150 g voita

Paahdetut punajuuret

4 kpl / 300 g pieniä luomupunajuuria
1 rkl rypsiöljyä
  suolaa, pippuria

Friteerattu palsternakka

1 kpl / 100 g luomupalsternakka
  öljyä friteeraukseen
  suolaa

 Sorsan rinta

4 kpl sorsan rintafileetä
  suolaa, pippuria

Tee näin

Tattipyre

1. Puhdista tatit ja pilko tasakokoisiksi, reiluiksi lohkoiksi. Paahda 175 °C uunissa 20 minuuttia, kunnes saaneet hieman väriä.

2. Sulata voi kattilassa. Lisää tatit joukkoon ja hauduta välillä sekoittaen 10 min.

3. Laita tatit ja voi lämpimänä blenderiin ja aja kovalla teholla tasaiseksi pyreeksi. Voit myös jättää muutaman tatin ehjäksi, viipaloida ja paistaa annokseen kullanruskeaksi koristeeksi.

Paahdetut punajuuret

1. Pese punajuuret huolella. Hiero öljy pintaan ja paahda kypsäksi 175 °C uunissa, n. 30 min.
2. Lohko lämpimänä 4 osaan, mausta suolalla ja pippurilla.

Friteerattu palsternakka

1. Kuori palsternakka. Raavi tai leikkaa ohuen ohuita suikaleita.

2. Kuumenna öljy kattilassa 160 °C. Friteeraa palsternakkasuikaleet kullanruskeaksi ja rapeaksi. Nosta valumaan
paperin päälle. Mausta lämpiminä suolalla.

Sorsan rinta

1. Viillä terävällä veitsellä viiltoja sorsan nahkaan niin, että ei mene lihaan saakka.

2. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä ja laita fileet pannulle nahkapuoli alaspäin.

3. Paista liikuttamatta fileitä 2-3 minuuttia ja käännä. Paista toiselta puolelta paksuudesta riippuen 2-3 minuuttia ja mausta. Lihan pitää jäädä sisältä punertavaksi ollakseen mehukas.

4. Anna levätä hetki ja viipaloi.

Karri Käki
Karri Käki
Keittiömestari