Ainekset

Neljälle (4hlö)

2 salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
2 dl ryöpättyjä korvasieniä*
2 rkl oliiviöljyä
4 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
8 dl kasvislientä
4 rkl voita
2 dl kuohukermaa
1 ½ raastettua parmesaania
   
  mustapippuria myllystä
  oliiviöljyä

*suositus: 2 x 5 min keittäminen ennen käyttöönottoa vettä välillä vaihtaen.

Tee näin

1. Laita kasvisliemi ja valkoviini kuumenemaan kattilaan. Leikkaa sipulit ja sienet pieneksi. Kuullota sipulia ja sieniä voissa kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut.

2. Lisää riisit joukkoon ja jatka kuullotusta vielä noin 2 minuuttia kunnes riisi on hieman läpikuultavaa. Lisää kolmasosa liemestä ja hauduta kunnes liemi on melkein imeytynyt riisiin. Jatka samalla kaavalla kunnes riisi on sopivan kypsää.

3. Lisää lopuksi kerma ja anna vetäytyä hetki. Raasta annoksen pintaan parmesaania sekä vastarouhittua mustapippuria.

Matti Tikka
Matti Tikka
Keittiömestari