Tammikuun Keittiömestari

Sami Toropainen

Resepti: Speltti-kurpitsarisotto & purjokerma

"Myskikurpitsa on oma suosikkiraaka-aineeni, ja se sopii talven ruokiin. Halusin käyttää myös spelttiä, joka sopii oivallisesti risottoihin.

Resepti sai alkunsa pimeistä talvi-illoista, jolloin haluan syödä vähän tuhdimmin – potematta huonoa omaatuntoa. Tämä kasvisruoka on myös meille vannoutuneille lihansyöjille osoitus siitä, ettei lihaa tarvita joka aterialla."

   
 

Helmikuun Keittiömestari

Harry Holm

Resepti: Mini-uuniblinit

”Blinit ovat upea, nostalginen ruokalaji. Oma blinireseptini on jalostunut vuosien saatossa helpoksi ja maukkaaksi. Valmistan blinit kätevästi uunissa, niin kaikki ruokailijat pääsevät yhtä aikaa nauttimaan blineistä kuumina – silloin kun ne ovat parhaimmillaan.

Tarjoan näitä happaman maukkaita herkkuja rakkaalle perheelleni sekä ystäville illanistujaisissa.”

   
 

Maaliskuun Keittiömestari

Sebastian Petersén

Resepti: Karitsa-juurespata

”Kehitin tämän reseptin, sillä pidän kovasti siinä käytetyn karitsan mausta ja rakenteesta. Reseptin lähtökohtana oli muutamat lehdissä näkemäni ideat, joita yhdistelemällä ja kehittelemällä syntyi tämä helppo, hyvä ruoka, joka valmistuu lähes itsestään. Mieluiten nautin tästä padasta oman perheeni kanssa.”

   
   

Huhtikuun Keittiömestari

Mika Pesonen

Vegaaniresepti: Selleriä ja vehnänorasta

”Halusin tehdä vegaanisen annoksen, koska niitä on liian vähän tarjolla. Tässä reseptissä on käytetty huikean ravintopitoista vehnänorasta, joka tuo annokseen myös keväistä vihreyttä. Aromaattinen ja hiukan makea selleri kypsyy suolakuoressa rustiikkiseksi herkuksi.”

   
   

Toukokuun Keittiömestari

Matti Tikka

Resepti: Korvasienirisotto

”Korvasieni valikoitui raaka-aineekseni sesongin mukaan: sieni on hienointa, mitä kaudella on tarjota juuri nyt. Tämä risottoresepti on hyvin monikäyttöinen. Kermainen korvasienirisotto toimii hyvin niin alkuruokana kuin pääruokanakin. Mikä parasta, ruoka sopii arkeen sekä juhlaan.”

   
   

Kesäkuun Keittiömestari

Reko Riikonen

Resepti: Kesäkeitto

”Kesäkeitto on kesäinen klassikko kauden huippuraaka-aineista – höyryävä lautasellinen parasta, mitä kesällä on tarjota. Hyväksi havaittu keittoresepti on peräisin jo kokkikouluajoiltani. Tarjoilisin keiton myös lihansyöjille osoituksena siitä, että myöskin kasvisruoka voi olla herkullista ja täyttävää.”

   
   

Heinäkuun Keittiömestari

Juha Aalto

Resepti: Herukanlehtikermaa ja mansikoita

”Löysin reseptin tälle kesäiselle jäliruoalle mansikkamaalta. Mansikat ovat heinäkuusssa kaikkein parhaimmillaan. KKerään niille jo alkukesästä seuraksi hiukan minttumaiselle maistuvia tuoreita herukanlehtiä ja pakastan ne odottamaan mansikka-aikaa. Tarjoaisin raikasta jälkiruokaa kesäjuhlissa äideille ja mummoille, jotka ovat tutustuttaneet minut villiyrttien ja marjojen maistuvaan maailmaan. ”

   
   

Elokuun Keittiömestari

Teemu Hokkanen

Resepti: Savuahvenpizza

"Kun illat tummenevat elokuussa, on sopivasti aikaa kotoilla ja tehdä tämän artesaanipizzan juureen valmistettu pohja. Reseptin juju on siinä, että pizzan päällysteet roiskaistaan vasta paistetun pizzan päälle. Päällysteiksi valitsin tällä kertaa ahventa ja seuraksi pikkelöityjä kantarelleja tulevan syksyn kunniaksi."

 

   
 

Syyskuun Keittiömestari

Karri Käki

Resepti: Sorsanrintaa, tattia ja juureksia

"Sesongin parhaat kotimaiset raaka-aineet ovat lähiruokaa parhaasta päästä. Nyt lautasella on sorsaa, tatteja lähimetsästä ja satokauden herkullisia juureksia. Kuka tahansa pystyy valmistamaan tämän yksinkertaisen ja maukkaan ruoan. Resepti syntyi, kun sovitin yhteen paloja keittiöurani varrelta. Tarjoaisin tätä sorsaa kaikille metsästäjä-keräilijä -henkisille ihmisille."

   
   

Lokakuun Keittiömestari

Tapio Bergström

Resepti: Tapsan salaatti

“Vielä on aikaa herkutella satokauden antimilla! Tässä annoksessa maistuvat sesongin parhaat kasvikset. Simppeleistä aineksista muodostuu yhdessä maukas salaatti, joka on myös vegaaninen. Resepti syntyi päässäni yhdistelmällä eri paikoista kerättyjä ideoita ja lisäämällä vähän uutta. Tarjoaisin salaattia kaikille niille, joiden mielestä vegaaninen ruoka ei voi olla hyvää.”

   
   

Marraskuun Keittiömestari

   
   

Joulukuunkuun Kondiittori