Restaurangverksamheten blev en betydande del av Fazers verksamhet då Fazer Catering (nuvarande Fazer Food Services) grundades år 1976. Företagets bransch var ”skötsel av företagsrestauranger och tillverkning av frysta måltider”. Den första restaurangen öppnades i Akavahuset i Helsingfors.

Hösten 1944 grundades en förening vid namn Työmaahuolto, som sysselsatte de forna lottorna och tog hand om måltidstjänsterna på arbetsplatserna där man återuppbyggde landet och senare på stora företags personalrestauranger. Föreningen omvandlades till ett företag i mars 1945. Työmaahuolto fick visa vad företaget gick för under de olympiska spelen i Helsingfors 1952, då de serverade mat för 75 000 gäster per dag.

Kundfokusering, kvalitet och internationella trender betonades i verksamheten från allra första början.

År 1978 köpte Fazer Työmaahuolto, som var banbrytaren inom måltidstjänster för företag. I slutet av 1970-talet hade Fazer Catering över 700 anställda, varav cirka 600 var fast anställda. Genom företagsförvärvet och i synnerhet personalen som följde med till Fazer förflyttades också en enorm kunskapsreserv, som hade utvecklats sedan Työmaahuolto ry grundades.

Nuförtiden erbjuder Fazer Food Services god mat och kundanpassade servicelösningar. I Finland serverar vi dagligen 130 000 måltider. Till serviceutbudet hör bland annat företagsrestauranger inom den privata och offentliga sektorn, studentrestauranger, kongress-, mötes- och beställningsrestauranger samt måltidstjänster i skolor och offentliga inrättningar. Vid sidan om lunchen erbjuds mångsidiga kundanpassade lösningar som stöder välbefinnandet och god, omväxlande och näringsrik mat också som take-away.