Det är inte så illa att jobba på sommaren! När största delen av Finland är på semester under sommarmånaderna hinner man göra många sådana saker som man helt enkelt inte har hunnit ta itu med under vintern och våren. Det är lätt att koncentrera sig på kommande projekt när telefonen inte ringer oavbrutet och man inte drunknar i e-post.

Många restauranger stänger under de lugnaste sommarmånaderna. Men över 400 Amica-restauranger har öppet och serverar läcker lunchmat till alla som jobbar på sommaren. Sommarens lunchmeny består av ett noggrant urval av de bästa finländska sommardelikatesserna med utsökta, färska inhemska grönsaker och andra säsongsråvaror.

”Finländska råvaror är allra bäst på sommaren och naturen skämmer bort oss med äkta, härliga smaker. Därför har vi komponerat Amica-restaurangernas meny av finländarnas sommarfavoriter, som örtmarinerad nypotatis, sallad med rökt lax, stekt siklöja, strömming och glasmästarsill och ett brett urval av säsongens färska grönsaker. På dessertbordet återfinns inhemska bär och rabarber”, säger produktutvecklingsdirektör Marianne Nordblom.

Vackra sommardagar är det härligt att äta utomhus! Du kan köpa med din lunchportion och avnjuta den i solen till exempel i en närliggande park eller på stranden.

Amica-restaurangernas Take away-mat är en praktisk och snabb lösning för familjens gemensamma tid efter arbetsdagens slut – eller att ta med till exempel till sommarstugan. Till grillrätter passar nypotatissallad eller hemlagad coleslaw utmärkt. I Take away-utbudet ingår också somriga bakverk och desserter som är enkla att ta med till stugan eller sommarfesten. Härligt somriga godsaker att ta med till stugan är till exempel Amica-restaurangernas jordgubbs- och limetårta, rulltårta med rabarber och bär, bostonkaka med vanilj och kardemumma och utsökta fyllda petit-chouer.

Hitta din närmaste Amica-restaurang med hjälp av sökfunktionen och njut av sommaren!