Amica-restaurangernas klassiska rätter lyftes fram i resultaten av favoritlunchenkäten.

Vi har alla en alldeles speciell favoriträtt. Den doftar, smakar och ser ut precis så som en favoriträtt ska göra. Du kanske har haft samma favoriträtt alltsedan barnsben eller hittat den först lite senare i livet. Vi ville ta reda på vilka lunchrätter besökarna på webbplatsen Amica.fi gillar bäst och ordnade därför en favoritlunchenkät på webbplatsen under tiden 19–29.1.2015. Svarspersonerna i enkäten fick också delta i utlottningen av fem Amica-presentkort à 20 euro. Svarspersonerna gavs några färdiga favoriträttsalternativ som har framkommit tidigare i Amica-restaurangernas egna restaurangspecifika enkäter. Dessutom gavs varje svarsperson möjlighet att uppge sin egen favoritlunchrätt.

Vi fick många svar på enkäten från olika delar av Finland, över 2 800 stycken. Rösterna fördelades mycket jämnt mellan de färdiga alternativen och dessutom var det många som uppgav sin egen favoriträtt.

TOPP 5-listan består av följande favoritlunchrätter:
1. Lasagne
2. Tortillas
3. Laxsoppa
4. Köttbullar med potatismos
5. Stekt siklöja

Bland svarspersonernas egna alternativ var följande rätter starkast representerade:

  • Kyckling Kiev
  • Kåldolmar (med kött och vegetariska)
  • Olika laxrätter
  • Spenatsoppa och spenatplättar
  • Ugnskorv

Alla dessa rätter hör till Amica-restaurangernas klassiska lunchrätter som våra gäster gillar. Amica-restaurangerna satsar på matens kvalitet och smak, vilket återspeglas bland annat i våra kundnöjdhetundersökningar. För oss är det viktigt att servera våra gäster läcker husmanskost som tillagas av kockarna i våra kök.

Bland alla svarspersoner lottades 5 Amica-presentkort à 20 euro ut. Presentkorten kan användas i alla Amica-restauranger. Vinnarna har meddelats personligen och priserna har skickats till dem per post. Stort grattis till vinnarna!