Amica-mjödet tog nästan fulla poäng i Iltalehtis mjödtest och var klar segrare i testet som jämförde sex olika mjödsorter. Enligt Iltalehtis jury smakar Amica-mjödet som riktig hemgjort mjöd skall.

Iltalehtis jury beskrev mjödet på följande sätt: Porlande, söt, grumlig. Alla mjödelement finns och är i balans. Plus för russinen. Poäng 4,5./5.

Amica-mjödet tillagas med respekt för traditionerna

”Amica-mjödet tillagas med respekt för traditionerna i våra restauranger. Vi tillverkar Amica-mjödet enligt samma metod som man gör hemma: först skalar vi citroner och kokar upp vatten med farinsocker. Mjödet tappas på flaska tillsammans med russin och får jäsa med hjälp av jäst. Därför har det en traditionell smak som de flesta känner igen från barndomen”, säger Marianne Nordblom, direktör för gastronomi och produktutveckling på Fazer Food Services i Finland.

Det gäller att vara snabb – favoritmjödet går åt som smör i solen!

Hemgjort mjöd hör till första maj-traditionerna och Amica-mjödet är en av de mest populära säsongsprodukterna som konsumenterna köper med sig hem i Amica-restaurangerna. Därför inleds mjödtillverkningen i god tid varje år. Amica-mjödet säljer slut över hela landet redan tidigt på valborgsmässoaftonen, så det lönar sig alltså att vara ute i god tid!