Under början av året infaller många festdagar med sina traditionella festdelikatesser. Du beställer enkelt läckra Runebergstårtor, cupcakes till alla hjärtans dag, fastlagsbullar samt godsaker till kvinnodagen i Amica-restaurangen! 

Runebergsdagen

Runebergsdagen firas på vår nationalskald Johan Ludvig Runebergs födelsedag den 5 februari, och den älskade klassikern Runebergstårtan har fått sitt namn efter honom.

Många festdagar förknippas med god mat och delikatesser och Runebergsdagen är inget undantag. Finländarna har ätit Runebergstårtor alltsedan mitten av 1800-talet. Amica take away-bakverken bakas efter traditionella recept för hand av erfarna och kunniga bagare.

Pröva även Minirunebergstårtorna – samma utsökta smak i en lagom stor munsbit!

Alla hjärtans dag

Vi firar våra vänner alltför sällan, men alla hjärtans dag den 14 februari är ett utmärkt tillfälle. Köp med dig Amica-cupcakes hem eller till kontoret eller ordna en träff med dina vänner under arbetsdagen för att fira. Överraska en vän med delikatesser från Amica!

I motsats till på andra håll i världen är alla hjärtans dag inte enbart romantikens och kärlekens dag i Finland, utan också vännernas dag. Den påminner oss om vad som verkligen betyder något i livet. Utan goda vänner och nära och kära skulle livet troligen vara ganska tomt.

Det finns många olika sätt att komma ihåg nära och kära. Det vanligaste sättet är troligen att skicka ett kort, men det känns inte alltid så personligt. Ett mer personligt alternativ är att ge Amica-cupcakes och andra delikatesser, till exempel kakklubbor, i present.

Fastlagstisdagen

Trevlig samvaro, uppfriskande vinterväder och god mat – där har du fastlagstisdagen i ett nötskal. Beställ Amica-fastlagsdelikatesser att ta med hem, till en vän eller till pulkabacken. Det ger dig mer tid över för vänner och pulkaåkning!

Fastlagen firas sju veckor före påsk och har inom den katolska kyrkan inneburit början på den 40 dagar långa fastan. Denna glädjefyllda vårvinterfest är en kombination av gamla, finländska traditioner och en kyrklig högtid.

Man ville välkomna den stundande våren och sommaren med öppna armar för att årets skörd skulle bli så riklig som möjligt. Numera symboliserar pulkaåkningen att vi lämnar den mörkaste tiden av vintern bakom oss och går mot våren.

Maten är en relevant del av fastlagsfestligheterna. Vad vore väl fastlagstisdagen utan gott sällskap, ärtsoppa, pulkaåkning och fastlagsbullar?

Kvinnodagen

Kvinnodagen den 8 mars är ett utmärkt tillfälle att lyxa till det lite och samlas kring kaffebordet för att njuta av extra goda delikatesser.
Internationella kvinnodagen instiftades vid en internationell kvinnokonferens som hölls i Köpenhamn 1910.

Kvinnodagen firas för att uppmärksamma jämställdhet mellan könen, men numera är den politiska betydelsen mindre och kvinnodagen anses vara en dag då kvinnorna ska firas lite extra. På kvinnodagen firas alla kvinnor oavsett ålder!
Oberoende av om du gillar klassiska gräddtårtor med jordgubbar eller lite djärvare alternativ, till exempel chokladtårta med chili, hittar du garanterat tårtor och andra festdelikatesser i din smak i vårt sortiment.