Karl Fazer fick idén till Mignon-ägget på en affärsresa i Tyskland och började tillverka denna traditionella finländska påskklassiker på sin fabrik så tidigt som år 1896.

Evigt unga, handgjorda Mignon har nästan exakt samma smak i dag som för 118 år sedan. Mignon-äggen tillverkas på Fazers fabrik i Vanda enligt det traditionella receptet. Tillverkningen inleds i november varje år och pågår i tre till fyra månader.

Favoritpåskägget har gått generation till generation och är alltjämt lika populärt. Mignon är för närvarande Fazers näst äldsta sötsak på marknaden. Den äldsta är Pihlaja som började tillverkas endast ett år tidigare.

Mignon-ägget uppskattades redan av tsarfamiljen och hör ständigt till de mest sålda påskäggen i Finland. Även i år tillverkas 1,5 miljoner Mignon-ägg. Mignon erbjuder inte enbart smakupplevelser, de målas även flitigt till påsk.

Mignon-äggen är laktosfria och består av äkta äggskal som fylls med utsökt mandel- och nötnougat. Ett Mignon-ägg väger 52 gram.

Se en video om hur Mignon-ägget tillverkas >>