Under tiden 22–26.9.2014 ordnas temat Lunch med kockarna i Amica-restaurangerna över hela Finland.

Under temat serveras det hemlagad street food i restaurangerna. Street food är supertrendigt och tillagas av intressanta kombinationer av råvaror från olika smakvärldar. 

VI VILL ATT VÅRA SKICKLIGA KÖKSMEDARBETARE SKA SYNAS MER SÅ ATT VÅRA LUNCHGÄSTER FÅR TRÄFFA DEM SOM TILLREDER DEN MAT DE ÄTER VARJE DAG

Det exceptionella med temat, utöver de helt nya smakupplevelserna, är att kockarna och köksmedarbetarna kliver ut ur köket och in i matsalen.
Kockarnas yrkesskicklighet återspeglas i framdukningen av maten och matens smak, och den påverkar även hälsan. Med andra ord är det inte egalt vem som tillagar lunchen”, säger köksmästaren och produktutvecklaren Sebastian Petersen.

Temat ordnas nu för första gången, och rätterna har valts så att kockarna har möjlighet att vara ute bland lunchgästerna vid lunchtid. Amuse-bouche, dvs. ”en hälsning från köket” i form av en liten aptitretare som är bekant från fine dining-restauranger, serveras genast till gästerna när de anländer till lunchrestaurangen. Gästerna kan träffa kockarna till exempel på lunchlinjen där de lägger upp pulled chicken i ett hamburgerbröd eller skär upp ugnsbräserat sidfläsk.