Amica-glögg sprider värme i vinterkylan 

Servera glögg 

• Reservera 2–3 dl glögg/person. Amica-glöggen säljs drickfärdig. Hetta upp den och tillsätt russin och/eller mandlar. Hetta upp glöggen i mikrovågsugnen eller i en stålkastrull till 70 grader, den ska inte koka.
• Du kan spetsa den varma drycken med vitt eller rött vin eller vodka efter smak.
• Servera glöggen i värmetåliga glögglas som är utformade så att gästerna inte bränner fingrarna. Om du inte har glögglas kan du vika en pappersservett runt glaset eller sticka ett ”sockskaft” (två räta, två aviga) som dekoration och skydd för fingrarna.
• Till glöggen kan du gärna servera olika slags plockmat. Bra alternativ är till exempel en ostbricka eller små ostbitar, nötter, mandlar och torkad frukt eller petit-chouer fyllda med färskost eller vispgrädde.
• Så här tillagar du små jultårtor. Skär en färdig degplatta för tårtor i fyra bitar. Skär snitt från varje hörn in mot mitten på de små fyrkanterna. Vänd upp varannan flik mot mitten. Lägg upp en klick plommonsylt på mitten. Grädda i ugnen i 225 grader tills tårtorna har fått en vacker färg.

Kryddigt mustiga Amica-glögg innehåller inga tillsatsämnen. Den kan köpas endast i Amica-restaurangerna som tillverkar glöggen på plats och enligt vårt eget recept. Amica-glögg säljs i 1 liters glasflaska och 1,5 liters plastflaska. Nytt för i år är ljus glögg!