Fazer Food Services Oy, som tidigare hetat Fazer Catering Oy, Amica Ravintolat och Fazer Amica, grundades 1976. Men våra rötter går ännu djupare: Fazers restaurangrörelse fick sin början 1891 när Karl Fazer grundade sitt fransk-ryska konditori på Glogatan i hjärtat av Helsingfors.

Kärleken till god mat och service var ledstjärnor redan för företagets grundare. Karl Fazer var känd för att han gjorde sitt yttersta för att överträffa kundernas förväntningar. Han ville glädja kunderna och ge dem smakupplevelser – och detta är även vår ambition.

Restaurangrörelsen blev en viktig del av Fazers verksamhet då Fazer Catering (nuv. Fazer Food Services) grundades 1976. Vårt kunnande inom måltidstjänster bygger på den finska Lotta Svärd Stiftelsens bespisningsverksamhet. Föreningen Työmaahuolto sysselsatte tidigare lottor vars kunskaper och färdigheter överfördes till Fazer när företaget köpte upp verksamheten.

I Finland har de flesta av våra restauranger stått under varumärket Amica, som med åren har blivit ett välbekant företagsnamn och servicekoncept som kunderna och intressenterna litar på. Amica kommer att kvarstå som ett servicevarumärke inom Fazer Food Services. Varumärkesreformen (2016–2018) innebär att Amica-konceptet får en ny grön färg. Dessutom kommer Amica att kompletteras av det helt nya servicekonceptet Fazer Food & Co.

Vi reviderar servicekoncepten i våra restauranger etappvis under de närmaste tre åren. Vi förnyar kärnan i vår verksamhet, nämligen smaken, servicen och miljön.

Läs mer om förändringarna.