Vi har alla hört om wraps, wok, vegetariska hamburgare och olika varianter av pulled pork.

Street food – eller ännu bättre Street Gourmet – har ökat i popularitet över hela världen de senaste åren och särskilt bland stadsbor. Enligt lunchgästernas önskemål har även Amica-restaurangerna nu hakat på denna mattrend.

Street food – eller gatumat på ren svenska – är snabb mat som är enkel att äta eller ta med sig. Den skiljer sig från den mat man köper i traditionella korvkiosker och gatukök genom att den tillagas av höglassiga råvaror av proffs som sätter stor vikt vid en utmärkt smak.

DÄRFÖR VILL VI KALLA MATEN STREET GOURMET – BÄTTRE GATUMAT, SÄGER SEBASTIAN PETERSEN

Recepten på de Street Gourmet-portioner som serveras i Amica-restaurangerna har utarbetats av det egna produktutvecklingsteamet. Recepten utarbetades till en början för Fazers första street food-restaurang NOM Helsinki, som öppnade sommaren 2014, och vissa av recepten används nu i Amica-restaurangerna. Våra kockar tillagar portionerna från grunden i restaurangköket och använder sig av säsongens bästa inhemska råvaror i kombination med överraskande och exotiska smaker från olika delar av världen.

”Efter temat Lunch med kockarna kommer Street Gourmet-rätterna att finnas kvar i det dagliga lunchurvalet i 37 Amica-restauranger. Eftersom det behövs en grill och viss specialutrustning för att tillaga rätterna kommer de tills vidare att serveras enbart i vissa Amica-restauranger”, säger köksmästare Sebastian Petersen.

Välkommen till Amica-restaurangen för att avnjuta en lunch med kockarna!