Klockan närmar sig fyra och du har fortfarande många e-postmeddelanden att besvara och en presentation som behöver finslipas. Dessutom måste du hämta barnen och laga mat. Ja, och så måste du hinna till butiken också. Och matbutiken är naturligtvis full av stressade föräldrar som har bråttom hem. Suck!

Rusar du av och an mellan jobbet, dagis och matbutiken? Med hjälp av dessa tips kan du åstadkomma under – och få en lugnare vardag.
  1. Planera menyn för en vecka framåt och handla mat en eller två gånger i veckan. Genom att planera sparar du både tid och pengar. Om du handlar mat varje dag är det större risk för att du gör impulsköp och köper produkter som du inte ens hade en tanke på att köpa. Den tid som du sparar på att inte handla mat varje dag kan du lägga på familjen eller till exempel på att laga mat.
  2. Laga större mängder mat på en gång och frys in en del. Då har du färdig mat som du enkelt och snabbt kan ta ur frysen när du kommer hem hungrig och trött. Låd- och gryträtter och soppor går utmärkt att frysa in.
  3. Eller varför inte ta ett litet mellanmål genast när ni kommer hem, innan ni lagar middag? När ni kommer hem är alla vrålhungriga och vill ha mat genast. Ni kan börja laga mat tillsammans lite senare när ni har hunnit andas ut en stund där hemma och ätit mellanmål. Om tiden är knapp lönar det sig att välja enkla rätter som tillagas i ett enda kärl, dvs. soppor, grytor, risotto och ugnsrätter. Det sparar tid och underlättar matlagningen.
  4. Utnyttja en stund av den lediga tiden på kvällen till att laga mat för nästa dag! Om du väljer en ugnsrätt får den stå och puttra för sig själv medan ni gör era kvällssysslor. Det går också att skala potatisen redan dagen innan och ställa den i ett kärl fyllt med kallt vatten i kylskåpet. Fyll så mycket vatten i kärlet så att potatisarna täcks och täck över med lock så står de sig bra till nästa dag utan att mörkna. I vår receptbank kan du välja en läcker ugnsrätt som blir klar nästan av sig själv! [länk till recepten]
  5. Glöm köer i matbutiken och matlagning! Spara tid och köp med dig mat i Amica-restaurangen! Våra delikata och mångsidiga take away-rätter underlättar din vardag och ger dig mer tid över för andra sysslor. I Amica-restaurangen kan du också beställa läcker mat och tilltugg till alla slags hemmafester. Ta del av vårt utbud och spara tid!