Makaronilåda:

Här får du ett bra tips som garanterar dig en makaronilåda med en härligt knaprig yta:

  • Skär den kylskåpskalla makaronilådan i bitar.
  • Vänd först bitarna i vetemjöl, sedan i vispat ägg och slutligen i ströbröd.
  • Stek bitarna i smör i en stekpanna tills de har fått en knaprig yta.
  • Servera med sallad.

Kyckling- och kokossoppa:

Kyckling- och kokossoppan är läcker som den är, men du kan göra den matigare på följande sätt:

  • Koka ris eller vetenudlar i vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Lägg upp de färdiga nudlarna i serveringsskålar.
  • Portionera upp den heta soppan i skålarna och njut.

Knackkorvssås:

Knackkorvssåsen är riktigt god i sig, men ibland är det trevligt med omväxling. Pröva något av följande tips:

  • Tillsätt tärnad salt- eller kryddgurka i såsen.
  • Ge såsen mer smak med tomatpuré och senap eller tillsätt finhackade soltorkade tomater.
  • Klicka ner ett par matskedar crème fraiche i såsen

Köttbullar:

Köttbullar är mångas favoriträtt som de går och står, men den som vill ha variation kan enkelt skapa en Medelhavsversion. Mamma Mia!

  • Fräs finhackad lök och vitlök efter smak i en skvätt olja i en stekpanna med bred botten eller en kastrull.
  • Tillsätt en burk (ca 400 g) tomatkross samt en nypa vetemjöl om krosset har lös konsistens. Blanda noggrant.
  • Krydda med salt, svartpeppar, en nypa socker och finhackad basilika.
  • Tillsätt en skvätt grädde för att göra smaken mjukare.
  • Hetta upp på svag värme tills blandningen tjocknar.
  • Tillsätt köttbullarna och hetta upp. Rör om försiktigt så att köttbullarna inte går sönder.
  • Servera med kokt pasta.